I Believe..

Sunday, March 27, 2011

::try testing makanan Aunty Merry Brown::




Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya nak buat pengumuman, yg saya akhirnya dapat jga merasa makan makanan merry brown. Sedap jga MB ni. Masa ni kami pg MB dkat donggongon, kami jalan2 buang duit. Rasa2nya byk jgak duit yg terbuang dan di sana terdapat banyak pembaziran.. :) .Saya order mee kari ayam goreng, harganya sy pn x ingt..mgkin dalam rm 9 lebih. Rasa mee kari MB ni bgi sy sedap la jga, pedas, n rasa2 lemak skit sbb diorang masak kari bubuh santan. Pedas gileerrr kalah maggi kari extra pedas....BETUL2 HAO LIAO!!..ADA UMPH!!..sbelum menjamu selera, sy sempat ambl gmbar mee kari ayam goreng resepi drpda MB yang pekerjanya yang berbaju merah ala2 pakaian unirazak.. hehe..student unirazak klau dtg MB, knala pakai jaket..nanti org panggil suruh lap meja or mnta order tambahan..hehe..gambar di atas tu la bnda yg sy makan dengan penuh selera. :))

Makanan yang kawan sya order pula, adalah poridge...poridge apa ntah. Sya rasa sedap lagi bubur uncle McD daripada bubur aunty merry ni. Harga bubur ni sy lupa tapi klau x silap, lebih mahal drpd bubur uncle McD. Nampak mcm sedap, so kena try je la untuk merasai kelazatan dan keenakan,.klau dah tau tak sedap, kali kedua x payah order lagi..hehe.

Menu yang ke-3 ni Nasi Merry Brown...nasi MB ni serupa mcm nasi lemak, ada kacang, ikan bilis..sambal nasi ni sedap jga sbb pedas, nasi ni ada di sertakan ngn keropok.. xtau keropok apa..rasa biasa. Kawan sya x habis makan sbb x tahan pedas, dia serahkan kpd sya, hehe..rezeki jgn di tolak..tapi bkn sy sja yang bsikap tolong menolong ni, kawan2 sy yg lain pun bsikap mcm sy jga, dorang pun turut serta dalam usaha menghabiskan nasi ayam Merry Brown ni.

3 cakap-cakap:

Cik Bidadari said...

akak selalu gak lalu MB nie... tapi tak pernah terfikir nak singgah... yalah dah lama kenal fast food lainkan? tp bila tengok entry awak nie... part nasi lemak tu... wahhh bestnya... gud info... pasni akak nak try plak...

zuhanismohamed said...

betul..pernah try sekali makan situ rasa dia boleh tahan lah kan..! he he

KuBelle said...

akak bidadari, try laa...dah try nnti share mcmana rasanya makanan MB...ala2 kfc gak ayam dia...cb jgn x cb..hehe..try smthing new..

zuhanis, mmg ok gak laa rasa dia..mmuaskan la jgak...hehe..

 
Copyright © :::Perintis Senyum:::
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur